Een efficiënte inbraakbeveiliging en afschrikking van vandalisme stoelt op 2 pijlers:

  • Camerabewaking door steden en gemeenten
  • Winkelbeveiliging: alarmsystemen met camerabewaking in de winkels zelf

 

Wat is de ervaring van Campro inzake winkelbeveiliging?

Camerabewaking door steden en gemeenten

Vaak onder druk van de lokale middenstand, kiezen steeds meer steden en gemeenten voor beveiligingscamera’s in het straatbeeld. Politie en gerecht rekenen ook meer op de camerabeelden voor het oplossen van misdrijven (lees ook: Camerabeelden helpen steeds vaker bij het oplossen van misdrijven). Er is vandaag een ruim aanbod aan videobewakingsapparatuur beschikbaar zodat elke stad of gemeente rekeninghoudende met kosten en baten een grotere veiligheid kan creëren:

  • vaste camera’s of camera’s voor tijdelijke site-observatie (bijvoorbeeld bij evenementen)
  • ip-camera’s (camera’s die u via een netwerk volgt en instelt) met een vast ingestelde ruimte om te bewaken of de zogenaamde PTZ-beveiligingscamera (pan – tilt – zoom)
  • 360° bewakingscamera’s
  • Camerabewaking met toegangscontrole of met nummerplaatherkenning (LPR, of license plate recognition, of ANPR, automatic number plate recognition)

Alarmsystemen met camerabewaking voor winkelbeveiliging

Overleg met Campro voor een doordacht beveiligingsplan. Vandaag bestaan er heel veel verschillende oplossingen voor camerabewaking. Campro kan u onmiddellijk aangeven welke beveiligingscamera voor uw winkel of detailhandel het beste geschikt is: 1 of meerdere camera’s, het type camera’s, … Eén misvatting willen we alvast uit de wereld helpen: winkelbeveiliging met videobewakingsapparatuur hoeft niet duur te zijn.

Voor sommige winkels kunnen ook geïntegreerde oplossingen uitgewerkt worden:

  • Combinatie met een mistgenerator (op enkele seconden vult de ruimte zich met een onschadelijke mist)
  • Combinatie met een auditief alarm
  • Combinatie met brand- of co-detectie
  • Combinatie met toegangscontrole

Lees hier het originele Unizo-artikel.

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.