De fisheye camera

Op de beelden geeft de lens een tonvormige vertekening, vergelijkbaar met het gereflecteerde beeld in een kerstbal. Om de beeldkwaliteit bij te stellen, bieden de meeste camera’s daarom beeldcorrectie aan.

De multilens-camera

Dit type camera maakt gebruik van meerdere lenzen die elk een deel van de omgeving voor zich nemen. De kwaliteit van deze beelden is scherper en minder vervormd wat de gebruiksvriendelijkheid voor wie de videobeelden moet bekijken ten goede komt.

De speed dome-bewakingscamera

Dit type camera maakt gebruik van 1 lens. De camerakop kan echter bewegen (manueel of op basis van een voorafbepaald traject) en op die manier de zeer ruime omgeving afspeuren. In vergelijking met de multilens-camera betekent dit dat gedurende een korte periode een deel van de omgeving niet gemonitord wordt.

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.