H.264 is een technologie die een zeer sterke compressie van videobeelden beoogt. Die compressie is van belang bij de opslag en het transport van uw digitale bewakingsbeelden.

H.264 is vandaag dé videostandaard en perfect geschikt voor de huidige gangbare ip-camera’s.

De voordelen van H.264

  • Meer beelden op een kleinere opslagruimte
  • Makkelijker doorgeven van camerabewakingsbeelden via uw bekabeld of draadloos netwerk
  • De mogelijkheid om beelden eventueel ook op mobiele apparaten te bekijken

What’s next? H.265.

De vraag naar een betere beeldkwaliteit blijft toenemen. Stilaan zien we de introductie van 4K/8K-bewakingscamera’s. De kwaliteit van de beelden van deze camera’s is 4 maal meer dan de Full High Definition-resolutie. Tegelijk zien we meer en meer beveiligingsoplossingen die werken via 3G/4G-netwerken voor het transport of het raadplegen van de beelden. Deze ontwikkelingen vragen een nog sterkere compressie van de videobeelden. Hiervoor wordt de H.265 ontwikkeld. De komende jaren zal deze codering aan populariteit winnen.

Voor wie een bewakingscamera wil kopen zit met de H.264-conversie vandaag alvast nog safe.

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.