IP-camera’s zijn de opvolger van de analoge gesloten tv-circuit-systemen (CCTV). In tegenstelling tot een specifiek en lokaal netwerk dat CCTV gebruikt, maakt een netwerk camera gebruik van uw IP-netwerk, het netwerk dat u ook internettoegang biedt (IP verwijst trouwens naar internet protocol). Dit heeft als grote voordeel dat u de bewakingscamera, foto’s en video probleemloos vanop elke plaats (“remote”) waar u internettoegang heeft, kunt benaderen.

Hoe worden beelden opgeslagen op een netwerk camera?

Sommige beveiligingscamera’s beschikken zelf over opslagruimte voor beelden. Een alternatief hiervoor is de netwerk video recorder (NVR). Een NVR is een computer met videomanagement-software. Een recente evolutie is de opslag van foto’s en video “in the cloud” i.p.v. op een lokaal opslagmedium. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf moet investeren in een netwerk video recorder.

Goede beveiliging IP-camera’s essentieel

Een netwerkcamera vraagt extra aandacht voor de beveiliging zodat derden niet ongewenst aan uw camera of beelden kunnen. Producenten van bewakingscamera’s besteden hieraan veel aandacht. Andere oplossingen om ervoor te zorgen dat uw foto’s en video niet ongewenst op het internet terechtkomen zijn:

  • Gebruik maken van een lokaal ip-netwerk
  • Een paswoord instellen
  • Het default admin-account herdefiniëren

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.