Mechelen maakt gebruik van de verschillende types camera’s met nummerplaatherkenning die vandaag op de markt beschikbaar zijn:

  • Vaste bewakingscamera’s
  • Verplaatsbare beveiligingscamera’s met software voor lpr (license plate recognition) of ANPR (automatic number plate recognition)
  • En camera’s in voertuigen.

Burgemeester Somers is tevreden over de resultaten en terugverdieneffecten van de investeringen in beveiligingscamera’s in en rond de stad.

Het integrale artikel vindt u hier.

Andere toepassingsmogelijkheden met nummerplaatherkenning

Camerabewaking op wegen en stadscentra is 1 toepassingsmogelijkheid. Andere mogelijkheden met lpr (license plate recognition) of ANPR (automatic number plate recognition) zijn:

  • Beveiliging van parkings (indoor en outdoor)
  • Toegangscontrole voor private of publieke ruimtes

Informeer alvast ook naar het wettelijke kader wanneer u beveiligingscamera’s met nummerplaatherkenning wenst te gebruiken.

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.