Hierdoor creëren ze een hoger veiligheidsgevoel. In Kortrijk werden recent 2 misdrijven op basis van camerabeelden opgelost. Ook in Leuven rekent de politie op de beelden van de beveiligingscamera’s.

Campro beveiliging adviseert en installeert professionele camerabewaking. Van eenvoudige fixed camera’s met een vaste focus tot de meer gesofisticeerde PTZ-camera (pan – tilt – zoom). Zij kunnen stand alone staan of in een netwerk geïntegreerd worden. Camera’s kunnen ook al dan niet uitgebreid worden met nummerplaatherkenning (LPR – license plate recognition of ANPR – automatic number plate recognition).

Innovatie in de wereld van de camerabewaking maakt het niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes te maken rekeninghoudende met

  • korte- en langetermijn-verwachtingen
  • budget
  • technische mogelijkheden

Camerabeelden leiden tot een doorbraak bij het oplossen van misdrijven – enkele linken:

  • Overvallers kotstudenten opgepakt dankzij camerabeelden (Camerabeelden helpen misdrijven oplossen – Kortrijk – Kortrijk)
  • Airsoftwapen in beslag genomen dankzij camerabeelden (Airsoftwapen in beslag genomen dankzij camerabeelden – Kortrijk)
  • Politie zoekt op camerabeelden verband tussen brutale overvallen in uitgaansleven (Relatie tussen brutale overvallen? Politie onderzoekt camerabeelden – Leuven)

Gelijkaardige artikels

Alles bekijken

Stock Luyckx wilde na enkele drieste inbraken komaf maken met de kwetsbaarheid van het bedrijf. Nu beschikt de stock over een state-of-the art intelligent camerabewakingssysteem.

In de eerste zes maanden van 2011 kregen 105 apothekers gewapende overvallers over de vloer.

Vooral de daling in Brugge en Kortrijk valt op, respectievelijk -21,13% en -48,12%. Volgens Unizo heeft dit te maken met de inzet van videobewakingsapparatuur.