Outdoor-camera’s zijn gevoeliger voor vandalisme. Producenten doen hun uiterste best om de kans dat inbrekers of vandalen de beveiligingscamera onklaar maken tot een minimum te beperken.

Welke eigenschappen bekijkt u best met uw leverancier wanneer u eraan denkt een bewakingscamera te kopen?

IK10

Een vandal proof-camera bestaat uit harder materiaal. U herkent dit aan de (Europese) omschrijving IK10. Deze code geeft aan dat de constructie getest werd en aan de hoogste normen inzake de beveiliging van de constructie voldoet.

Ronde behuizing van de beveiligingscamera

De meeste vandal proof-camera’s worden ook gekenmerkt door een ronde vorm. Hierdoor krijgen touw of doeken hier minder vat op. De bedrading van de camera zit ook volledig weggewerkt in de behuizing.

Beschermde lens

De lens van de camera zit achter beveiligd glas. Informeer naar de bewerking van het beveiligd glas voor camerabewaking.

De beste beveiligingscamera’s die “vandal proof” zijn, zijn bewerkt met een coating waardoor verf hierop geen vat krijgt. En de bewakingscamera afplakken? Blijft een mogelijkheid. Maar tegen het moment dat men de camera volledig heeft afgeplakt, is de kans groot dat de vandaal al in beeld is geweest.

Trouwens: dezelfde coating die ervoor zorgt dat verf en dergelijke geen vat krijgen, zorgt er ook voor dat stickers makkelijker van de camera kunnen gehaald worden. Minder kosten dus om camera opnieuw 100% in werking te krijgen.

Vandal proof-camera’s bij Campro?